Toeschouwers

Algemeen

Je komt als toeschouwer naar Triatlon door Brugge. Daar kunnen we je enkel dankbaar om zijn. Atleten zorgen voor het sportieve luik, toeschouwers voor de sfeer. We vragen echter ook als toeschouwer om een sportieve houding. Atleten hebben, elk op hun niveau, lang naar deze wedstrijd toegewerkt. Moedig ze aan. Zoiets doet deugd.

Let op bij het oversteken van straten. Atleten komen met een hogere snelheid aangeraasd dan je zou denken. Hou verder ten allen tijde rekening met de opmerkingen van seingevers.

Parkeren

Parkeren kan op de randparkings van de stad of op de Triatlonparking aan de Louis Coiseaukaai. Van de randparkings brengen stadsbussen je naar de binnenstad.

Wie in de stad zelf parkeert, dient rekening te houden met het parkeerreglement. In de meeste Brugse straten geldt betalend parkeren. In andere straten dien je de blauwe parkeerschijf te gebruiken en kan je maximaal 4 uur blijven staan. Hierop wordt door de politie streng gecontroleerd.

Wedstrijd

Triatlon door Brugge start om 17u15. Dan begint de eerste startwave aan de zwemdoortocht door de Brugse reien. De overige waves volgen daarna kort na elkaar.

Het looponderdeel voert de atleten langs een aantal typische Brugse plekken zoals de Rozenhoedkaai, doorheen de hallen van de Halletoren, de Markt en de Burg. Daarmee is de Triatlon door Brugge meteen de eerste wedstrijd ooit waarbij de Brugse stadshallen deel van het parcours uitmaken. We durven nu al spreken van een wedstrijd met nooit eerder geziene foto- en beeldmogelijkheden.

Finish Zone

De wedstrijd kan je het beste live volgen op de grote schermen in het triatlondorp in de tuinen van hotelschool Spermalie. Er zijn talrijke eet en drankkraampjes aanwezig.

Openingstijden bar: 12u00 – 01u00