19/04/2021

Annulering Triatlon door Brugge 2021

Beste Atleten,

Voor het 2de jaar op rij zien wij ons genoodzaakt de Triatlon door Brugge te annuleren. De maatregelen nu van kracht laten al helemaal geen wedstrijden toe, maar ook eventuele versoepelingen zouden niet van die aard zijn dat een wedstrijd zoals de onze kan doorgaan, ook al is het nog een kleine 10 weken tot 26 juni.

Alhoewel niemand uit de overheid met zekerheid kan zeggen welke en wanneer er eventueel versoepelingen komen, moeten we toch vaststellen dat die nooit dusdanig zullen zijn dat een triatlon zoals de onze (ook niet in een light versie) kan worden georganiseerd. In het beste geval spreekt men van 400 deelnemers all-in, maar daar zitten ook alle medewerkers in. Ook in de afgeslankte versie hadden we al 250 medewerkers nodig om alles veilig te houden. Dan is de rekening vlug gemaakt natuurlijk.

Dus al onze maatregelen ten spijt om het voor de atleten en medewerkers veilig te houden, een individuele start, amper 1/3 deelnemers, voldoende afstand in de zones, geen publiek en wat weet ik nog, zullen niet baten te kunnen organiseren.

Zolang niet iedereen is gevaccineerd zal het virus in onze middens mensen blijven aansteken en ziek maken. Dus moeten we uitkijken naar het moment dat iedereen is ingeënt. Laat ons hopen eerder dan later, alhoewel alle indicatoren dit tegenspreken.

We beseffen dat iedereen snakt naar de post-corona tijd en wie had kunnen voorspellen dat we deze tekst een jaar later nogmaals zouden moeten schrijven, maar we moeten realistisch zijn en stellen dat in dergelijke omstandigheden de Triatlon door Brugge nooit dé Triatlon door Brugge zou zijn geweest.  We richten onze pijlen nu op 2022 en hopen dat dan opnieuw een klassieke versie zal mogelijk zijn met alles erop en eraan.

Concreet betekent de annulatie dat iedereen die voor deelname 2021 betaalde, zijn centen integraal zal terugkrijgen. Maar ook wie zijn ticket van 2020 in 2021 wou gebruiken, krijgt opnieuw de kans om te annuleren en 70% van zijn inschrijvingsgeld terug te krijgen of zn ticket door te schuiven naar 2022. Wie inschreef voor 2021 en zijn tickets wil doorschuiven naar 2022 moet niets doen, wie een ticket 2020 heeft en wil annuleren kan een mail sturen naar annulatie@triatlonbrugge.be met daarin RegistratieID, naam, voornaam en bankrekeningnummer waarop moet terug gestort worden. Gelieve te annuleren voor 1 mei, na die datum wordt het ticket automatisch doorgeschoven naar 2022.

Hou het veilig en blijf gezond!

Triatlon Brugge vzw